A szívbarát ételek 7 pontja

A szívünknek bizony sem mindegy, hogyan tápláljuk, milyen üzemanyagot kap. Nézzük meg, mitől lesz egy étel szívbarát!

1. A zsír nem ellenség, sőt nélkülözhetetlen, de meg kell válogatnunk, milyet és menyit használunk. A húsokban és a tejtermékekben telített zsírsav található, túlzott fogyasztásuk magas koleszterinszinthez vezethet. Telítetlen zsírsav például az olívaolaj, hatása jótékony.

2. Naponta közel fél kilogramm zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztanunk, mert sok antioxidánst és vitamint tartalmaznak.

3. A bab, a borsó és társai könnyen emészthető rostokat tartalmaznak, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, sok bennük a fehérje, kevés a zsírtartalmuk, hozzájárulnak az emésztőrendszerünk egészségéhez és a vércukorszint szabályozásához.

4. A növényi magvak olyan zsírsavakat, nyomelemeket tartalmaznak, melyek az táplálkozás szempontjából igen értékesnek számítanak.

5. Az általában használt étkezési sónak nem sok köze van a természetben előforduló sókhoz. A finomítás végterméke a tiszta nátrium klorid, melyet szervezetünk egy agresszív, nem természetes anyagként azonosítja. Lehetőség szerint jó minőségű tengeri sót, kősót vagy kristálysót fogyasszunk, amely nem került semmiféle utólagos kezelésre.

6. A zöldségeket, húsokat javasolt párolva készíteni, hogy jobban megőrizzék anyagaikat.

7. Lehetőség szerint használjunk friss fűszereket a szárított helyett, a húsok pácolása olaj helyett joghurtban vagy ecetekkel történjen.
Online szállásfoglalás

Kedves Vendégeink!
Az adatok elküldése nem jelent végleges szállásfoglalást.
Kollégánk hamarosan egyeztet Önnel a részleteket illetően.


Közvetlen kapcsolatfelvétel:
info@andantehotel.hu

  • 36 94 44 55 66
  • 36 20 234 42 41Miért éppen Szentgotthárd?

Magyarország egyik legújabb és legszebb élményfürdője
Őrségi túrák ideális kiindulópontja
Bicikliútvonalak és lovasturizmus
Tökéletes pihenőhely a Hármashatáron a síparadicsomok felé